AKUPUNKTUR

Akupunktur er en sofistikeret form for medicinsk behandling, oprindeligt fra Kina. I dag er akupunktur udbredt over hele verden, hvor man i stigende grad har opdaget og taget akupunktur til sig, på grund af akupunkturens fantastiske og alsidige behandlinger, som behandler hele individet helt uden
bivirkninger.

Ved en akupunktur behandling benytter man meget tynde, sterile nåle i rustfrit stål som sættes i bestemte punkter på kroppens overflade, hvor den ”fanger” kroppens energi (Qi), og hjælper kroppen med at genoprette kroppens ubalancer og fremme ens indre sundhed.

Man kan forklare det således, at akupunktur er baseret på koncept, hvor alle levende væsener (mennesker og dyr), har en indbygget vital energi, som kineserne kalder for Qi – 氣. Qì cirkulerer rundt I kroppen via usynlige kanaler, som indenfor Traditionel Kinesisk Medicin (TCM) hedder “Jīng Luò” – 經 絡. Disse kaldes også for meridianer. En ubalance i energiernes cirkulation gennem meridianerne er udgangspunktet for hvordan en sygdom, skavank eller gene begynder.

Akupunktøren sætter nåle i specifikke punkter langs de forskellige meridianer, for at genoprette den naturlige cirkulation af energien. Herigennem genoprettes kroppens indre balance og personens sundhed og helbred.

I hænderne på en fuldt ud kvalificeret professionel TCM behandler, er brugen af akupunktur en fuldstændig sikker behandlingsform – helt uden skadelige bivirkninger. Akupunktur har bestået tidens test igennem flere tusinde år. Akupunktur som behandling kan bruges alene eller kombineret med andre former for Traditionel Kinesisk Medicin – almindeligvis refereret til som TCM.